SGK Teşvikleri - SGK İstihdam Teşvikleri Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından istihdamın arttırılması amacıyla hazırlanmış olan kanunlar çerçevesinde İşverenler teşviklerle desteklenmektedirler. 

İstihdam artışında katkıda bulunan işyerleri, her ay sigortalıları adına yatırmakta olduğu İşveren Priminde teşvik, destek ve indirimden yararlanabilmektedirler.

SGK Teşviklerinden Kimler Faydalanabilir?

SGK teşviklerinden küçük veya büyük farketmeksizin bütün işyerleri faydalanma hakkına sahiptirler. İşyerindeki personel sayısının uzun-kısa vadede arttırılmış olması en önemli husustur. 

Bunlara ek olarak bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. 
İşveren Yönünden;

  • Aylık prim ve hizmet belgesi Kuruma yasal süresinde verilmiş olmalı,
  • Primler yasal süresi içinde ödenmeli,
  • Kayıt dışı sigortalı çalıştırılmamalı,
  • Borcu varsa, bu borçlar yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olmalı,
  • Prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme zammı ve cezası borcu bulunmamalı,
  • Yararlanma süreleri erkeklere ve kadınlara, sahip olunan belgelere ve yaşa göre değişmektedir.

Sigortalı Yönünden;

  • İşe alındığı tarihten önce, belirli bir dönemde işsiz olmalı
  • Ortalama sigortalı sayısına ilave çalıştırılmalı

Kaç Para İndirim Alabilirim?

İşyeri çalışan profiline bağlı olarak, istihdama katkıda bulunduğunuz takdirde, sigortalının işveren priminde %100'e kadar indirim alabilirsiniz. Toplamda ortalama %40'a varan oranlarda indirim alabilirsiniz. Bu oran hesaplama yapılmadan belirlenememektedir. İşyerinin personel sayısı, artışı, önceki aylardan ortalama çalışan sayısı, bayan ve genç çalıştırma oranı gibi birçok etken hesaplamada farklılık gösterebilmektedir. 

Teşvik Hesaplamada için Programa neden gerek var?

Farklı birçok teşvik bulunmakta ve her personel için en uygun teşviği ve işyerinizi maksimum tutarda faydalanmasını sağlamak için program vasıtasıyla hesaplamak en doğru sonucu vermektedir. 

Yazılım ile insan hatalarından kaynaklanabilecek kayıpların da önüne geçilmiş olmaktadır. Ayrıca karmaşık ve uzun süren hesaplama sürecini dakikalar seviyesine indirmekteyiz. 

Hesaplama ve yükleme raporlarını da anında oluşturabilmekteyiz. İstatistiklerle işyerlerinizi detaylı görebilmektesiniz.

Benim Mali Müşavirim Hesaplamak Zorunda Değil Mi?

Mali Müşavirlerin iş yükü, hesaplamaların karmaşıklığı, personel giriş çıkışlarındaki hareketlilik gibi sebeplerle müşavirlerin ek olarak teşvik hesaplama sürecini yürütmesi çok zor olmaktadır.